
טיפולים ייחודיים לקנדידה בנרתיק בקנדידה קאר
נשים רבות חוות באופן תכוף תסמינים נרתיקיים טורדניים כגון גרד, צריבה, הפרשות חריגות לעתים בעלות ריח לא נעים, כאבים ביחסי מין ועוד.
בעיות אילו נובעות מסיבות רבות ומגוונות כגון זיהומים חיידקיים, פטריה בנרתיק, זיהום ע"י פרזיטים (טפילים), אלרגיות, מחלות עור, אטרופיה (ניוון) של רירית הנרתיק אצל נשים בגיל הבלות ועוד.
טיפול בפטריית קנדידה
אחת הסיבות הנפוצות ביותר לבעיות נרתיקיות היא דלקת הנגרמת ע"י פטריית קנדידה.
לפטרייה זו מספר זנים כשחלקם (כגון קנדידה גלברטה) עלולים להיות עקשניים, עמידים לתרופות וקשים לטיפול. הטיפול הרפואי המקובל מתבסס על תרופות נוגדות פטרייה בצורה של נרות (כגון אגיסטן ודומיו), כדורים (כגון פלוקנול) ומשחות מקומיות.
ברפואה המקובלת לרוב אין התייחסות לפטריית הקנדידה במערכת העיכול, דבר הגורם לטיפול בקנדידה בנרתיק התרופתי להיות יעיל באופן זמני בלבד היות ומקור הקנדידה הוא במערכת העיכול וכך, חזרתה של פטריית הקנדידה בנרתיק היא כמעט ודאית.
לכן ייעדנו את מחלקת קנדידה קאר Candida care שבה מוצעת גישה ייחודית לבעיית קנדידה בנרתיק ומגוון טיפולים יעילים ביותר לבעיה זו, בייחוד במצבים של דלקות חוזרות ועקשניות.
שני רופאים לטיפול בקנדידה :
ראשית, האישה עוברת ראיון ובדיקה ע"י שני רופאים המתמחים בתחום זה – רופא פנימאי ורופא נשים. הרופא הפנימאי מתייחס למגוון הבעיות הבריאותיות של האישה, סגנון חייה ותזונתה וכן אומד את מצב מערכת העיכול של האישה והאם יש סימנים לפעילות מוגברת של פטריית הקנדידה שם. במידת הצורך הוא מציע טיפול, גם תרופתי, לדיכוי הקנדידה במערכת העיכול. רופא הנשים מתייחס למצב מערכת הרבייה של האישה, להיסטוריה הגניקולוגית והמיילדותית ובמיוחד למצב רירית הנרתיק וסוג ההפרשות. במידת הצורך ניתן לשלוח בדיקות כגון משטח ווגינלי, בדיקת פאפ ובדיקת שתן למחלות המועברות בדרכי מין.
לאחר הפגישה עם שני הרופאים וביצוע האבחנה נרקמת תכנית טיפול פרטנית שיכולה לכלול טיפול תרופתי, שינוי באורח חיים ותזונה וכן שימוש באמצעי טיפול ייחודיים כגון גז האוזון ושיטת ההיפרתרמיה.
טיפול בקנדידה בגז האוזון יכול להינתן ישירות לנרתיק (מבוצע במרפאה ע"י האישה עצמה לאחר הכנתו) ובמקרים מסוימים אף טיפול בהזרקה לשריר או לווריד עם דם עצמי.
לגז האוזון תכונות אנטיספטיות חזקות (משמיד מזהמים) ובנוסף הוא יודע לשפעל את המערכת החיסונית, להגביר את קצב חילוף החומרים ולשפר את אספקת החמצן הרקמות.
טיפול בקנדידה בשיטת ההיפרתרמיה (החימום הגינקולוגי) נועדה לגרום להרחבת כלי הדם, מה שמאפשר הגעה יעילה של גורמי החיסון למקום, גורם לחידוש רירית הנרתיק החולה ותורם להשמדת המזהמים. שיטה זו והמכשיר המשמש אותה פותחו בארץ והשיטה נבדקה במחקר קליני גדול שבוצע בבית חולים בילינסון שהוכיח את יעילות השיטה.
החימום נעשה ע"י מתמר מיוחד המוחדר לנרתיק כשטמפרטורת המתמר מבוקרת ועולה בהדרגה עד לטמפרטורה של כ 49 מעלות. הטיפול אורך כ 20 דקות והוא לא כרוך בכאבים חזקים ואינו דורש הרדמה. לרוב מבוצעת סדרה של כ 5 טיפולים או יותר במרווחים של שבוע עד שלשה שבועות. לפני תחילת הטיפול מבוצעת שטיפה ווגינלית עם מי אוזון ובאותו הביקור מבוצע גם הטיפול בגז האוזון.
לגישה טיפולית זו ולשילוב טיפולים זה יעילות גבוהה מאוד בהתמודדות עם בעיית הדלקות החוזרות בנרתיק, בעיה שבסבירות גבוהה טופלה באופן חלקי או זמני בלבד בעבר.